*  Meta, İşgücünün %13'ünü Oluşturan 11.000'den Fazla Çalışanını İşten Çıkarıyor
BU KONUYU DEĞERLENDİR
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0
( Yorum )
445
( Okunma )
Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi

Admin
569
(Mesajlar)
500
(Konular)
24.08.2022
(Kayıt Tarihi)
247
(Rep Puanı)
10.11.2022 Saat: 10:56

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin büyüklüğünü %13 oranında küçültmeye ve 11.000'den fazla çalışanı işten çıkarmaya karar verdiğini açıkladı.

Zuckerberg, Meta çalışanlarına yaptığı açıklamada, ekibin ayrıca "isteğe bağlı harcamaları azaltarak ve işe alım dondurma süremizi ilk çeyreğe kadar uzatarak daha yalın ve daha verimli bir şirket olmak için bir dizi ek adım attığını" söyledi.

[Resim: meta-1667776326179-1668004067546.png?fit...height=720]

Zuckerberg'e göre kesintiler, COVID-19 salgını sırasında yanlış bir karardan kaynaklandı. Dünyanın dört bir yanındaki şirketler, diğerlerini sağlıklı tutmak için çalışanlarının birçoğunun evden çalışmasına izin vermeye başladıkça, "e-ticaretin yükselişi, büyük bir gelir artışına yol açtı." Zuckerberg ve diğerleri, bu büyümenin pandeminin en kötüsünden sonra bile devam edeceğini varsaydılar ve yatırımlarını büyük ölçüde artırma kararı aldı.

Bu, daha fazla işe alım ve girişime yol açtı, ancak plan umduğu gibi olmadı.

Zuckerberg, "Çevrimiçi ticaret yalnızca önceki trendlere dönmekle kalmadı, aynı zamanda makroekonomik gerileme, artan rekabet ve reklam sinyali kaybı gelirimizin beklediğimden çok daha düşük olmasına neden oldu." Dedi. "Bunu yanlış anladım ve bunun sorumluluğunu alıyorum."

Bu beklenmedik değişiklikle mücadele etmek için Zuckerberg, Meta'nın daha "sermaye verimli" olması gerektiğini söylüyor. Bunu, kaynaklarını "AI keşif motorumuz, reklamlarımız ve iş platformlarımız ve metaverse için uzun vadeli vizyonumuz gibi daha az sayıda yüksek öncelikli büyüme alanına" kaydırarak yapacak. Ayrıca bütçelerde, avantajlarda ve gayrimenkul ayak izinde kesintiler yaptı.

Zuckerberg, "Bu üzücü bir an ve bunun başka bir yolu yok" dedi. "Ayrılanlara, buraya kattığınız her şey için tekrar teşekkür etmek istiyorum. Sizlerin sıkı çalışması olmasaydı bugün olduğumuz yerde olamazdık ve katkılarınız için minnettarım.

"Kalmakta olanlar için bunun sizin için de zor bir zaman olduğunu biliyorum. Sadece yakın çalıştığımız insanlarla vedalaşmakla kalmıyoruz, birçoğunuz da gelecek hakkında belirsizlik hissediyorsunuz. Bunu bilmenizi istiyorum. bu kararları geleceğimizin güçlü olduğundan emin olmak için alıyoruz.

"Bugün bir şirket olarak fazlasıyla hafife alındığımıza inanıyorum. Milyarlarca insan bağlantı kurmak için hizmetlerimizi kullanıyor ve topluluklarımız büyümeye devam ediyor. Ana işimiz, ileride büyük bir potansiyele sahip şimdiye kadar inşa edilmiş en karlı işler arasındadır. sosyal bağlantının geleceğini ve bir sonraki bilgisayar platformunu tanımlamak için teknoloji. Tarihsel olarak önemli işler yapıyoruz. Verimli çalışırsak, bu krizden her zamankinden daha güçlü ve daha dirençli çıkacağımızdan eminim.

"Önümüzdeki haftalarda önceliklerimize ulaşmak için modern bir organizasyon olarak nasıl çalışacağımız hakkında daha fazla bilgi paylaşacağız. Şimdilik, her şey için ayrılanlara ne kadar minnettar olduğumu bir kez daha söyleyeceğim." misyonumuzu ilerletmek için yaptık."

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Instagram ve Messenger, Ebeveynlere Daha Fazla Kontrol Sağlıyor: Tüm Yeni Araçlar B. Bulut 0 422 29.06.2023 Saat: 10:03
Son Yorum: B. Bulut
Twitter 3.700 Çalışanını İşten Çıkarmaya Başladı, Şimdi Dava Açılıyor B. Bulut 0 434 10.11.2022 Saat: 10:59
Meta'nın 'Quest Pro' Kulaklığının Sızan Görüntüleri B. Bulut 0 364 15.09.2022 Saat: 02:03

Hızlı Menü: